En skola i brand

Sitter i bilen på vägen till jobbet. Har i brådrasket läst att en grannskolan brunnit i natt men inte reflekterat mer över det. När jag sedan sitter där i bilen och ser rökpelaren lägger sig en sorlig tyngd över morgonen och frågorna hopar sig.

Nu hoppas jag innerligt att det är ett elfel eller en orsak som inte direkt är skapat av mänsklig hand som ligger bakom.

Mitt i all oro som Corona skapar, all oro som sommarlovet skapar all oro som livet skapar så kan väl ingen ta sig rätten att skapa ändå mer oro?

Vem kan ta sig rätten att medvetet ta bort trygghet?

Vem kan ta sig rätten att medvetet ta bort utbildning

Vem kan ta sig rätten att medvetet ta bort andras drömmar?

Vem kan ta sig rätten att medvetet göra andra rädda?

Vem kan ta sig rätten att medvetet skapa otrygghet för barn?

Vem kan ta sig aktivt rätten att slösa allmänna medel som de vore ens egna?

En skola som brinner är något större än en byggnad i brand. En skola som brinner är del av en framtid för vår framtid som förstörs. En skola i band är massa pengar som verkligen behövs till andra saker än ytterligare en renovering efter förstörelse. En skola i brand är säkert 500 elever vars dag tagit en annan väg än det var tänkt. Omkring 1000 vårdnadshavare som behöver tänka om kring sin arbetsdag. 100 medarbetare vars arbetsdag tar en ny vändning- troligen med oändligt antar fysiska timmars övertid och oroshantering av de tidigare nämnda 1500 personerna. Oändligt med kunskap har nått upp i rök. Tänk bara den skatt av material som varje pedagog sitter på av kunskap i förberedda lektioner som nu inte finns mer. Mina fem pärmar med ämnes material som inte på något sätt kan ersättas snabbt utan är 20 års samlad kunskap.

Utbildning är det mest värdefulla vi kan ge. En skola i brand, en rökpelare över vår huvudstad. Så otrolig sorligt syn en vacker morgon i juni en veckan innan skolavslutning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s