Det här är pirrigt! Skolvärlden 2022

Vårtider med härlig fågelsång och grönska. Ljusa kvällar om våren, för att citera Kristinas vackra sång ur Kristina från Duvemåla. Men även en blick som sneglar långt bort i fjärran mot det där nya. Höstterminen, ett nytt härligt fräscht krispigt blad av möjligheter. Ett tomt ark redo att fyllas på med nya planer och nya möjligheter.

För min del så innebär det att åter hälsa en ny årskurs 7 välkommen. Klassrummet ska nu få en ny grupp individer som bor in sig. Vad ska vi göra? Hur ska vi ha det? Vad behöver tas bort? Vad behöver beställas in?

Hur ska höstens undervisning utformas? Vilka projekt vill jag verkligen satsa på? Vilka projekt vill jag behålla och damma av från arkiven? Finns det några nya böcker som behöver skaffas in eller nya hemsidor jag lagt i min ”jag kollar senare”-samling?

En ny kalender behöver snart hitta till mitt skrivbord så planerna kan konkretiseras och se om de håller i en realistisk tidsplan.

Efter tjugo år i yrket så är det här fortfarande en pirrig tid. Så fylld av möjligheter och förtjusning. Ett helt nytt ark med planer och förväntningar för mig.

”Det ger energi och nya infallsvinklar”

Jag har även den senaste tiden haft två kandidater med mig i undervisningen. Att tillsammans med dem prata undervisning, reflektera över ledarskap och fundera över vad en lektion ska innehålla ger även det energi och nya infallsvinklar till min egen undervisning.

Tänk så många som tar sin examen nu i vår och alla har helt oskrivna vita blad att fylla med planer och undervisningsidéer. Det ska bli kul att möta er alla på våra skolor! Hoppas nu även att höstens val resulterar i konkreta ”det här gör vi för dig och ditt klassrum direkt när vi vinner valet” så ni får de bästa förutsättningarna vid yrkesstarten.

Snart är sommarlovet här och ja, det ser jag verkligen fram emot, men som alltid när våren är här så pirrar det lite extra när jag tänker på hösten och alla möjligheter som då åter finns. En sann fördel med vårt jobb. Varje läsår kommer med nya möjligheter och nya fräscha krispiga blad att fylla.

En reaktion till “Det här är pirrigt! Skolvärlden 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s