Det finns inga genvägar till god undervisning | Grundskoletidningen

Någon har sagt att endast en dåre gör samma sak om och om igen och tror att nästa resultat ska bli annorlunda. Kanske är det vi lärare. År efter år möter jag nya grupper av elever och tänker: ”Nu händer det, mitt ledarskap kan stå tillbaka och allt kommer att flyta på.” Men det har aldrig hänt. Tillsammans med alla andra kvaliteter som en lärare med gott ledarskap behöver måste jag varje läsår på nytt vässa den där kroppsligt tydliga, vägledande och prestigelösa ledaren. Det är detta långsamma, tydliga, konsekventa och ibland frustrerande arbete som ger resultat.
— Läs på www.grundskoletidningen.se/1-2021/det-finns-inga-genvagar-till-god-undervisning

2 reaktioner till “Det finns inga genvägar till god undervisning | Grundskoletidningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s