Bästa knepet

Foto av Tirachard Kumtanom pu00e5 Pexels.com

Det finns dagar som inte alls som blir som jag tänkt. Bussen är sen, lektionen går på tok, tekniken strular och vill det sig riktigt tokigt ja då kan både brandlarmet gå och självklart så kan inte kopiatorn känna av stämningen heller utan behagar strula. Dagar när energibägaren liksom bara tar slut- kanske redan vid lunch.

Ja de här dagarna när det helt enkelt inte fungerar.

Men då har jag ett litet knep. Ja,  kanske är jag inte alltid helt mottaglig för att ta till det. Men när jag väl övertygar om att faktiskt följa mina egna råd som jag vet fungerar ja då blir det alltid energipåfyllnad.

I min mailbox har jag en mapp. Det är inte vilken mapp som helst. Den heter beröm. Här samlar jag alla skatter- må vara stora som små med meddelanden. Vissa är korta som tillexempel- TACK! De ger en lite puff i rätt riktning.

Men andra är som en sked fylld av endorfin. Ja vissa som en hel spabehandling.

Åh vad härligt att höra Karin! Underbart Tack för ett bra jobb

Det här är så viktigt att ha- att spara. Speciellt de där dagarna när inget riktigt gick som jag tänkt. Dagar när jag kanske får ett annat mail som helt ändrade riktning på dagen eller jag kanske riktningen på läsåret. Det kan ju hända så många olika saker på en endaste dag i en skola där många möts och utvecklas i ett väldigt tempo.

Men då måste jag bara dela med mig av det bästa knepet. Skaffa dig en mapp i din mailbox. Min heter just beröm. Samla sedan alla de där meddelanden som är postiva- om än bara så lite. Låt dem ligga där på hög. För de flesta dagar så behövs inte den här mappen alls- de flesta dagarna blir ju faktiskt som jag tänkt.

För till de dagar som inte alls går enligt plan- ja då har jag min mapp. Vissa meddelande har jag glömt att jag fått, andra var nog inte så viktiga den dag de kom- men sen dagar när inget går då är alla fina ord om än så små väldigt värdefulla. För lägger alla små ord bredvid varandra- då blir det plötsligt väldigt många fina ord.

Det var dagens tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s